By   March 7, 2014

De jaguar (Panthera onca) is een katachtige die voorkomt in Midden-Amerika en een groot deel van Zuid-Amerika. Hij lijkt oppervlakkig sterk op de luipaar . De jaguar komt veel voor in Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

De jaguar is een grote katachtige, en dus familie van de leeuw, de tijger, . Een Volwassen jaguar zijn solitaire dieren, die alleen in de bronsttijd als paartjes leven. Lees meer over de jaguar op dierenstuff. De jaguar wordt beschouwd als een van de allersterkste katachtigen, al zijn ze kleiner dan een leeuw of een tijger.

Naar de buik toe en aan de binnenkant van de poten wordt hij wat lichter van kleur. Hij eet bosdieren van alle grootten, hij jaagt bij voorkeur ‘s nachts. De jaguar is de grootste katachtige van Amerika. Hij leeft in de jungle van het Amazone-gebied.

Met zijn vlekken lijkt hij wat op de panter, maar hij heeft. Hierdoor is de kans groot dat er altijd wel wat sterke jaguars – met een goede. Een jaguar eet dan ook elk dier dat hij kan bemachtigen, van . De jaguar( Pantera onca ) kan beschouwd worden als het luipaard van de.

In Midden- en een groot deel van Zuid-Amerika leeft de jaguar.

De bosjaguars hebben een wat donkerder tekening dan de bewoners van de prairie en de noordelijke. We zeiden hierboven reeds dat de jaguar ook vis eet.