By   December 20, 2017

Kiezers krijgen – uiterlijk dagen voor de verkiezingen – op hun huisadres een uitnodiging om te stemmen: een stempas. Met een stempas kan de kiezer in elk . In Nederland vinden periodiek verkiezingen plaats voor het Europees Parlement, de Eerste Kamer der Staten-Generaal, de Tweede Kamer der Staten-Generaal . Stembiljet voor kiezers die vanuit het buitenland stemmen. Wanneer u wel een lijst kiest, maar geen kandidaat, dan wordt aangenomen dat op de kandidaat . Bij het stembureau ontvangt u een stembiljet van een van de stembureauleden.

Hierop kunt u in het stemhokje met een rood potlood kiezen voor uw kandidaat.

Wanneer worden de kandidatenlijsten bezorgd? Wanneer krijg ik mijn stembiljet thuisgestuurd? Met deze stempas kun je bij elk stembureau binnen uw gemeente stemmen.

Je mag alleen stemmen als je een identiteitsbewijs kunt laten zien . Wanneer wordt mijn stem als ongeldig aangemerkt? Een stem is ongeldig wanneer die is uitgebracht op een ander stembiljet dan dat wat u . Om te kunnen stemmen, neemt u mee naar het stembureau: uw stempas; uw identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Uiterlijk weken voor een verkiezing krijgt je de persoonlijke stempas thuisgestuurd.

Edit: Zaterdag februari: heeft u het stembiljet nog niet per email ontvangen? Mijn reactie: dit moet niet van de partijen af mogen hangen. Wanneer staan de volgende batches gepland?

Er is verwarring over de kieskringen, en daarmee krijg ik geregeld de vraag of het stembiljet uberhaupt wel . Home Tweede Kamerverkiezing maart 20Wanneer ontvang ik de stempas? Ik ben mijn stempas kwijt, heb hem niet ontvangen of is beschadigd. Als kiesgerechtigde in de gemeente Bronckhorst krijgt u op donderdag februari 20uw stempas thuisbezorgd.

Mocht er vertraging optreden in het . Heel moeilijk is het invullen van je stembiljet niet, maar je kunt een paar dingen doen waardoor je stem niet meer meetelt. Nederlandse nationaliteit heeft en ingezetene van de gemeente Nijmegen bent. U op maart 20jaar of ouder bent.

Uw stempas wordt uiterlijk maart 20bij u thuis bezorgd. Als u op maart 20nog geen stempas heeft . Wanneer worden de stempassen bezorgd? Stemmen bij de verkiezingen kan alleen met een stempas. Uw stempas krijgt u uiterlijk dagen voor de verkiezingen . Mijn stempas is beschadig kan ik hiermee stemmen? Ik heb per ongeluk een verkeerde naam aangekruist op mijn stembiljet.

Als u per ongeluk meerdere vakjes op het stembiljet inkleurt of op het formulier krast of schrijft, is uw stem ongeldig. Wanneer ontvang ik mijn stempas(sen)? Wanneer krijg ik een kandidatenlijst?