By   September 30, 2016

Het kan wel bederven, dan wordt het ranzig of zuur. Als je elke dag roomboter op brood gebruikt, heb je het al lang en breed op . Ik heb pakjes boter een half jaar over de datum.

Alleen de buitenranden die geel zijn snijd ik eraf. In een afgesloten verpakking kun je roomboter wel zes weken in de koelkast bewaren, aldus. Maar hoe kan zoiets vets überhaupt bederven?

Maar hoe kan het dat dan dat mijn roomboter al eerder is bedorven?

De belangrijkste oorzaak van boterbederf is vetoxidatie, waarbij het vet in . Dat boter zo snel al niet meer goed zou zijn kan ik eigenlijk ook niet geloven – volgens. Hoe kun je zien of margarine (of boter) bedorven is? Bedorven melk heeft vaak een heel speciale vorm van bederf ondergaan. Van binnen uit kan de boter bederven als gevolg van de . Ik vraag mij dus af: kan boter eigenlijk wel vervallen? Kan dat van margarine die over datum is?

De boter en margarine na maanden van zolder…. Nu vroeg ik mij af of dit kwaad kan voor de baby.