By   December 21, 2011

Stichting Ik Kies Bewust is de organisatie achter het Vinkje. Het voedselkeuzelogo maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep . Geïnteresseerd in de historie en de organisatie achter het Vinkje?

In vogelvlucht belichten we hieronder de . Het Vinkje is een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust en is bedoeld om consumenten gemakkelijk een gezondere keuze te laten maken in de supermarkt. Het ‘Ik kies bewust’-vinkje op voedingsmiddelen in de supermarkt wordt vervangen. Wie straks wil weten wat een ‘gezonde’ optie is, kan . De ‘Ik kies bewust’-vinkjes op verpakkingen van voedingsmiddelen in de supermarkt verdwijnen.

Minister Schippers van Volksgezondheid laat . Logo ‘Ik kies bewust’ verdwijnt van verpakking. De vinkjes op voedingsmiddelen die moeten zorgen voor een gezondere leefstijl, gaan de . Ken jij die ‘Ik kies bewust’-vinkjes op producten in de supermarkt? Je hebt twee soorten vinkjes: een groene en een blauwe. De consumentenbond is een campagne begonnen tegen het Ik Kies Bewust-Vinkje. Maar is het vinkje nu echt verwarrend?

Het advies van de Stichting Ik Kies Bewust om het blauwe Vinkje af te schaffen, is door de Consumentenbond positief ontvangen.