By   February 28, 2014

Wel nadat de granola in de oven is geweest, anders verbrandt het fruit. Deze keer liep ik door de Aldi en spotte ik een vrij nieuw product: Luxe granola met zaden en haver, zonder toegevoegde suikers. Toegevoegd suiker: ach, er is al zoveel suiker toegevoegd. Ik zou zeggen: deze variant kun je makkelijk zelf maken met wat honing (zit er ook in) en zonder suiker. Zelf granola maken is niet alleen erg leuk en gezon maar ook.

Pas dan wel op dat je de onbewerkte versie hebt, zonder toegevoegd suiker. Ingrediënten: 2gram havervlokken; theelepel kaneel; geraspte kokos; 1gram ongebrande walnoten . Ik beoordeel of Albert Heijns biologische granola gezond is. Ik strooi het op mijn havermout of ik eet het met wat amandelmelk of op mijn chia puddings.

Maak je eigen glutenvrije, suikervrije granola of zoet het met.

Ipv tl kaneel gebruikte ik tl koek- en speculaaskruiden. De challenge inspireerde mij om de keuken in te duiken en granola zonder suiker te maken. Ik maakte een basisvariant waar je oneindig mee . Zonder op te letten, knabbelde ik rustig door. Gelukkig zit deze granola alleen maar vol met goede voedzame ingrediënten, dus kon ik . Nu het wat mooier weer is heb ik gewoon geen zin in warme ontbijtjes.

Normaal maak ik dan de overnight oats, maar die was ik een keer . Deze lekkere gezonde recepten zijn geraffineerde suikervrij, tarwevrij, koemelkvrij, vrijwel glutenvrij. Gelukkig wordt de gezonde granola steeds populairder! Wat is het verschil nu eigenlijk tussen muesli, Cruesli en granola? Een simpel en snel recept voor de liefhebber van muesli, cruesli en granola. Deze granola maak je precies zoals jij het lekker vindt!

Je kunt granola ook glutenvrij maken zonder toegevoegde suiker. Er wordt dan quinoa samen met noten en zaden gebruikt en een eiwit zorgt . Ik houd van granola, maar dan wel super chunky en crunchy. Bak de granola, zonder om te scheppen, tot deze mooi goedbruin en knapperig is.

Een punt voor ontbijt, muesli, kan gekocht als suiker en kan veilig door de meeste mensen die een dieet volgen zonder suiker gegeten worden.