By   June 10, 2013

Stichting Ik Kies Bewust is de organisatie achter het Vinkje. De betere keuze binnen een productgroep . Wil je weten hoe Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje, .

Wat is het verschil tussen het Vinkje met de groene en blauwe cirkel? Het is de meest voorkomende vraag die we graag beantwoorden. In maart 20zijn de criteria van het Ik Kies Bewust-logo afgestemd met de richtlijnen Voedselkeuze van het Voedingscentrum.

Consumentenbond wil af van ‘ik kies bewust’-vinkje.

Dat heeft een groen Gezondere Keuze-logo, maar bevat wel zes suikerklontjes per . Je vindt het Vinkje (voorheen: ‘Voedselkeuzelogo’) op meer dan 7. De criteria die stichting Ik Kies Bewust gebruikt, waren geharmoniseerd met de oude . Het ‘Ik kies bewust’-vinkje op voedingsmiddelen in de supermarkt wordt. Zo staat het blauwe vinkje niet voor een gezonde keuze, maar voor de. Ook Milieu Centraal is tevreden over het einde van het ‘Ik kies bewust’-logo.

Behalve het blauwe Bewuste Keuze-logo is er ook een groene variant, Gezondere Keuze. Dat kan staan op basisvoedingsmiddelen, zoals broo melk, groente . Het Vinkje-logo (voorheen Ik Kies Bewust) is het voedselkeuzelogo van de Nederlandse stichting Ik Kies Bewust en duidt de gezondere producten aan binnen .

Logo ‘Ik kies bewust’ verdwijnt van verpakking.