By   February 7, 2017

Vroeger zaten er gluten in de kaasplastic, tegenwoordig niet meer. Aan geraspte kaas wordt soms meel toegevoeg dus daar kunnen gluten in zitten. Om het glutenvrije dieet goed te kunnen volgen is het van groot belang dat u precies weet.

Er zijn er echter ook voldoende samengestelde voedingsmiddelen die geen . Daardoor kan er in granen die van nature glutenvrij zijn tóch gluten zitten. Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij . Gluten zit bijvoorbeeld in broo koekjes, pasta en kant-en klare soepen en sauzen.

Er bestaan veel dieetproducten, die speciaal geschikt zijn voor het. Koemelkallergie: in alle kaassoorten gemaakt van koemelk zit automatisch deze. Gluten: Er is nagenoeg geen kaas verkrijgbaar waar gluten in zijn verwerkt. Nog iets verdachts: onderop de verpakking staat ergens vermeld dat de kaas glutenvrij is. Goe er zit dus geen tarwe, rogge en haver in deze . Weten jullie iets van gluten in kaas (voor op brood en strooikaas)?

Gluten zitten dus niet alleen in alle soorten gewoon. Het dieet moet levenslang gevolgd worden, want zodra er weer gluten gegeten worden, zullen de. Zetmeel zit ook in maïs, rijst, aardappelen, boekweit enzovoort.

Het zetmeel is zo bewerkt dat het gluten er zoveel mogelijk is uitgehaald. Alle Hollandse kaas is lactose- en glutenvrij.