By   June 1, 2016

Om het glutenvrije dieet goed te kunnen volgen is het van groot belang dat u. Aardappelen; Aardppelzetmeel; Fruit; Eieren; Melk; Boter; Olie; Peulvruchten. Er zijn er echter ook voldoende samengestelde voedingsmiddelen die geen gluten .

Gluten zit in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Gelukkig zijn er veel glutenvrije dingen die u wel mag eten, zoals: vis, vlees. Daardoor kan er in granen die van nature glutenvrij zijn tóch gluten zitten.

Zilvervliesrijst, en aardappelen zijn van nature glutenvrij en kun je gewoon eten.

Wie glutenintolerant is, moet een glutenvrij dieet volgen. Eet je toch gluten, al is het maar een heel klein beetje, dan beschadigt de dunne darm onmiddellijk en . Gluten zit bijvoorbeeld in broo koekjes, pasta en kant-en klare soepen en sauzen. Er bestaan veel dieetproducten, die speciaal geschikt zijn voor het glutenvrije dieet. Het gluteneiwit zit in alle granen die tot de grassenfamilie behoren, zoals. Bij een echte glutenallergie (coeliakie) kan er door de beschadiging van de.

Zetmeel zit ook in maïs, rijst, aardappelen, boekweit enzovoort. Het zetmeel is zo bewerkt dat het gluten er zoveel mogelijk is uitgehaald. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, haver, rogge, gerst en spelt.

Als je erachter komt dat er gluten in de ingrediënten zitten dan ga je dat. Ei, kaas, en plantaardige omelet met aardappelen en vers fruit. Mensen met coeliakie zijn er allergisch voor en kunnen gluten beter.