By   August 29, 2014

Het wilde zwijn wordt ook wel everzwijn genoemd maar ook zwart wild of. Meestal wroeten ze met hun snuit in de bosbodem om naar voedsel te zoeken. Het Park heeft een populatie van ongeveer vijftig wilde zwijnen.

Ze wroeten daarbij vaak in de bodem, op zoek naar alles wat eetbaar is. Ze zijn omnivoren en eten veel gewassen als maïs, erwten, bonen, sommige. De paartij wat ook wel rauschtijd wordt genoemd bij wilde zwijnen duurt van . Wat is een wild Zwijn; Voortplanting; Zwijnen in het nieuws. Kenmerken, Het wilde zwijn is een sterk en krachtig dier en lijkt veel op ons huisvarken.

Ze wroeten in de grond op zoek naar voedsel. Het laatste inheemse wilde zwijn werd omstreeks 18waargenomen. Ze eten eikels, kastanjes, bessen, wortels, knollen, regenwormen, insectenlarven, . Wat is het verschil tussen een varken en een wild zwijn? Onderweg aten de wilde zwijnen wat ze tegen kwamen. Ook wroeten ze de grond om, en kon de boer het zaaien.

Wilde zwijnen zijn alleseters (omnivoor). Ze moeten het vooral hebben van relatief gemakkelijk verteerbaar voedsel.