By   April 4, 2016

Aan de vorm van zijn snavel kunt u zien wat vogels het liefst eten. Grote bonte spechten hakken in bomen een nestholte uit met een rond gat. Het nest wordt uitgehakt in een wat zachtere boomsoort, vanaf enkele meters.

In naaldbossen eten ze ‘s winters de zaden van kegels van sparren en dennen. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden is de grote bonte specht een relatief kleine spechtensoort. Een volwassen exemplaar is doorgaans tot 24 . Spechten maken ook geluiden, vaak lijkt dit wat op lachen.

De Grote en de Kleine bonte specht eten ook wel zaden, bv. Kenmerken, De grote bonte specht heeft het formaat van een merel, is bont. De hele dag roffelen ze op takken en stammen op zoek naar eten of om een nest te. Het nest wordt uitgehakt in een wat zachtere boomsoort, en zit enkele meters . Spechten eten noten, boomzaden, ook wel vruchten, maar vooral insecten en hun larven.

Een beetje onwennig ,,hippen” is alles wat ze op de grond kunnen. Ja de specht is echt een vogel voor bossen en parken, maar ze komen ook graag naar tuinen, zeker als er wat te eten valt. Met wat geluk landen ze in een boom of huppelen ze op het gazon waar ze op.

De kuikens krijgen vooral veel rupsen te eten, maar soms krijgen ze ook wel.

De drie tot acht eieren worden op wat houtspaanders gelegd en zijn zuiver wit, .