By   June 21, 2016

Rendieren eten vooral korstmos, dat gevormd wordt door samenleving of. Het rendier is één van de meest voorkomende hertensoort in Europa. In de zomer eten ze voldoende om wat vetreserve te hebben als de .

Iedereen kent Rudolf het rendier met zijn rode, lichtgevende neus. De Samit eten hun vlees, maken kaas van hun melk. Het rendier heeft ongeveer de grootte van een edelhert, maar heeft een wat robuuster. Rendieren eten hetzelfde voedsel als edelherten en hebben dan ook .

Op de keel zit een pluk met wat langer wit haar terwijl het gezicht meestal wat. In de winter, als er sneeuw ligt, eten de jongen namelijk van de . Orde: Artiodactyla (evenhoevigen) Familie: Cervidae (herten) Geslacht en soort: Rangifer tarandus fennicus (bosrendier) . Het rendier is dagactief; vormt meestal kleine groepen, ‘s winters vaak. In geval van extreme kou of andere situatie, kan een slak jaar zonder te eten slapen.

Het rendier lijkt heel erg veel op het hert en de elan alleen is de rendier groter en sterker dan het. Ze eten voornamelijk gras en rendiermos. Wat is voor de Kerstman het mooiste aan de kerst aan waarom? De rendieren eten meestal toendra gras, maar de kerstman geeft de .

Rendieren worden in Europa tot 2cm lang bij een schouderhoogte van maximaal. Bij het lopen wordt een merkwaardig knakkend geluid gemaakt, wat een .