By   March 4, 2016

De mol (Talpa europaea) is een ondergronds levend zoogdier uit de familie der mollen. Daarnaast eet hij bijna alle andere dieren die hij in zijn gangen aantreft. Wat mollen schijnt af te schrikken is de geur die door de bloem van het .

Ook ‘s winters, als de mol wat dieper moet graven op zoek naar voedsel, . De mol komt overal voor waar de grond geschikt is om in te graven. Per dag eet de mol van zijn lichaamsgewicht, wat neerkomt op ongeveer gram. Om te overleven moet een volwassen mol dagelijks minstens gram eten, bijna de helft van zijn eigen .

Geslacht en soort: Talpa europaea ( gewone mol). De vacht van de mol is zacht en fluwelig en donker van kleur. Het wijfje is wat kleiner dan het mannetje.

Eén enkele mol eet – kg voedsle per jaar, hetgeen hij foerageert op een . Hieronder zie je het verschil in geslacht wat beter, net als bij jonge katjes kan je aan de afstan. Een enkele mol eet per jaar 18-kilo voedsel. Verder jaagt de mol op alles wat in zijn jachtgangen tondloopt. Een mol eet per dag erg veel, tussen de en 1gram aan voedsel.

Molshopen vertellen dat er mollen onder de grond bezig zijn geweest.

Hij gebruikt zijn voorpoten als schepjes.