By   October 29, 2010

De luipaard (Panthera pardus), ook wel panter genoem is een grote carnivoor uit de familie der katachtigen (Felidae) die veel voorkomt in een groot deel van . Hij jaagt vooral ‘s nachts en besluipt dan geruisloos zijn prooi die hij dan bespringt. Een luipaard is een dier wat tot de familie katachtigen behoort, Net zoals de meeste katachtigen zijn luipaarden carnivoren.

Luipaard’ is een andere naam voor de panter. Meestal worden panters die in Afrika. Misschien heb je ze wel eens in de dierentuin of op tv gezien. Ze zijn geelbruin met zwarte stippen en lijken op een grote kat.

De zwarte panter is een machtig roofdier en is een van de meest agressieve dieren in de wereld. Ook zijn er nogal wat verwarringen over de . De panter of luipaard behoort tot de Katachtigen. Het liefst eet hij knobbelzwijnen, wilde varkens, antilopen, herten en wilde geiten.

De luipaard leeft het grootste deel van de tijd solitair, in de regel binnen een vast omlijnd territorium. Informatie over de luipaard vind je op .