By   March 27, 2012

Vocht vasthouden is een symptoom dat hoort bij de overgang. Lees mijn praktische tips voor deze vervelende overgangsklacht. Wil je meer weten over de symptomen van de overgang?

Hop en de overgangZwaar door vocht vasthouden? Ook vocht vasthouden kan een reden zijn dat je zwaarder wordt. Als je lichaam veel vocht vasthoudt, lijk je mollig doordat je huid strak staat.

Niet alleen op mijn buik en benen maar ook in mijn gezicht.

Het vasthouden van vocht wordt ook wel oedeem genoemd; een ophoping van vocht op plekken in het lichaam waar normaal geen vocht zit. Enkels doen pijn, buik lijkt zwanger, ringen strak en een drukkend gevoel op mijn borst als ik lig. Opgezette buikjuni 2013Vocht vasthouden, opgezette onderbenenaug 2012Gewichtstoename in de overgang? Het vasthouden van vocht noemt men ook wel een oedeem en kan op alle. Jouw extra stress helpt natuurlijk niet mee om de overgang zo soepel.

Hoi,ik heb deze week een ct scan laten maken van mijn buik en deĀ . Veel mensen hebben een te dikke buik(omvang). Zo naar in mijn hoofd en opgejaagd; Vocht vasthouden; Rusteloze. Vooral de buik en in mindere mate de heupen moeten het ontgelden.

Vrouwen in de overgang kunnen last hebben van onzekerheid en. Dat leidt ook meestal tot gewichtstoename en vocht vasthouden. Hou die energiebal enige tijd voor je buik en verplaats de energiebal in je baarmoeder.