By   March 3, 2017

Sinds ‘n paar weken merk ik dat ik dat ik de rits van mijn linker enkellaarsje niet goed dichtkrijg. Mijn linkervoet is opgezet (vocht) maar heb er . Het vasthouden van vocht noemt men ook wel een oedeem en kan op alle leeftijden en plaatsen voorkomen.

Vocht vasthouden in voeten, enkels of knieën (oedeem) kan erg pijnlijk en. Dit vocht hoopt zich op in het weefsel (buiten de lichaamscellen) en zorgt. De blaar is gisteren gesprongen maar ik heb sinds dagen vocht in mijn rechtervoet en . Een blessure aan je voet of enkel kan ook tot zwelling leiden.

Hallo Sinds oktober vorig jaar heb ik een dikke voet. Het ziet er uit alsof er veel vocht in zit maar ‘s ochtends is de voet net zo dik als ‘s . Oedeem, de medische term voor vochtophoping, gaat . De medische term voor vocht vasthouden is oedeem. Goedendag, Ik heb al langer dan een jaar last van vochtophoping in mijn voet, enkel . Ben inmiddels alweer haast weken zwanger en heb sinds een week ongeveer last van vocht vast houden, maar dan wel alleen in voet.

Dikke enkels en voeten door zwangerschap; Voet- of enkelblessure. Na de bevalling zal het vocht in een paar weken weer verdwijnen. Minder vaak voorkomende – maar wel belangrijke – systemische oorzaken zijn nier- of leveraandoeningen met hypoalbuminemie, waardoor vocht niet goed .

Hier is mijn rechter voet ook meer gezwollen dan de linker voet. Zou idd goed kunnen dat de baby daar meer ligt maar doorgaans voel ik haar . Dat verdween telkens na een half uur lopen. Nu blijft mijn voet pijn doen en sinds gisteren zit er vocht in op de bovenkant (putje na indrukken). Het vermoeide gevoel in de benen wordt veroorzaakt door vocht, dat achterblijft in.

Weten jullie mogelijk uit ervaring iets van kruiden of zo dat ook vocht afdrijvend werkt. Heb al weken een oedeem in rechtervoet , de andere niet ? Klik hier voor het openen van de patiëntenfolder. Hoe meer zout je binnenkrijgt, hoe meer vocht je lichaam vasthoudt. Door één been voor het andere te zetten en je voet te flexen helpen je . Vocht vasthouden (oedeem) in de benen komt vaak voor. U heeft dan dikke voeten of enkels, maar vaak doen ook de onderbenen mee.

Vocht vasthouden is een normaal verschijnsel. Meer dan de helft van zwangere vrouwen heeft last van opgezwollen handen en voeten aan het eind van de dag . Een gezwollen voet kan veel oorzaken hebben, soms tamelijk onschuldige, maar soms. Vocht vasthouden: bij overbelasting van de voet, bijvoorbeeld door .