By   November 8, 2012

Veel kinderen zijn te dik, horen we tegenwoordig. Mijn oudste is zeker te zwaar, maar hij is ook zwaar gebouw zei de arts. Spring naar Wat kan ik zelf doen als mijn kind te dik is? De norm gezond bewegen voor kinderen is om dagelijks minimaal uur te bewegen.

Als je kind te zwaar is, zorg dan dat het zoveel mogelijk beweegt. Zo mogelijk lopen of fietsen naar school, zo weinig mogelijk tv . Gezond gewicht, Probeer op gewicht te blijven, Tussen 1en 25. Een tijdje geleden sprak ik een moeder die trots vertelde dat haar dochter van jaar oud eindelijk een paar kilo kwijt was.

Een op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van jaar geleden. Te zwaar zijn heeft voor een kind veel nadelen. Wil je zien of je kind (jonger dan jaar) te zwaar is? Controleer dan het gewicht van je kind met de BMI-calculator voor kinderen.

De afgelopen jaar is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld. Momenteel is een op de zeven kinderen te zwaar. Waarom lijkt de aanleg van mijn zoon of dochter om zwaar te worden zo groot?

Waarom kan mijn ene kind alles eten en het andere er niet eens naar kijken .