By   September 26, 2013

Stichting Ik Kies Bewust is de organisatie achter het Vinkje. Het voedselkeuzelogo maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep . Het ministerie van Volksgezondhei Welzijn en Sport (VWS) ondersteunt het keurmerk.

De stichting bestaat uit verschillende organen die . Bekijk de animatie en kom alles te weten over het keurmerk. Wil je weten hoe Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje, is georganiseerd? Het Vinkje is een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust en is bedoeld om.

De Consumentenbond voerde stevig actie tegen het ‘Ik kies bewust’-keurmerk. Zo deed het een onderzoek waaruit bleek dat procent van de . De Gezondere Keuze en Bewustere Keuze-logo’s zijn ontwikkeld door de Stichting Ik Kies Bewust. Die stichting is opgericht door grote . Het Vinkje-logo (voorheen Ik Kies Bewust) is het voedselkeuzelogo van de Nederlandse stichting Ik Kies Bewust en duidt de gezondere producten aan binnen . Ken jij die ‘Ik kies bewust’-vinkjes op producten in de supermarkt? Je hebt twee soorten vinkjes: een groene en een blauwe. Het advies van de Stichting Ik Kies Bewust om het blauwe Vinkje af te schaffen, is door de Consumentenbond positief ontvangen.

De vinkjes op voedingsmiddelen die moeten zorgen voor een gezondere leefstijl, gaan de prullenbak in.