By   September 24, 2012

Natuurlijk hoeft u geen kilo gebroken lijnzaad per dag te eten, om te profiteren van de gezondheidsvoordelen. Wanneer je al tot eetlepels gebroken lijnzaad eet per dag, is het dan nog van toegevoegde waarde om dagelijks óók lijnzaadolie te eten? Een matig en tijdelijk gebruik van tot gram gebroken lijnzaad per dag geeft geen problemen.

Toch is het beter om geen grote hoeveelheden lijnzaad te eten. Wij raden aan om niet meer dan eetlepels lijnzaad per dag te eten en hier voldoende wat bij te drinken, ongeveer keer de hoeveelheid . Hoeveel lijnzaad (zelf gemalen) ga ik dan per dag nemen? Want met een potje in de koelkast zetten ben ik er nog niet, denk ik… PS Ik ben geen vegetariër.

Het Voedingscentrum adviseert om lijnzaad met mate te gebruiken, maar een tijdelijk gebruik van tot gram gebroken lijnzaad per dag . Lijnzaad bevat veel vezels, eiwit en gezonde vetten en zou ook veel antioxidanten bevatten. Meer dan gram lijnzaad per dag kan ongezond zijn. Ik ben begonnen met het nemen van lijnzaadolie door mijn yoghurt shake (spinazie, banaan, appel, yoghurt) hoeveel lijnzaadolie moet ik hieraan toevoegen wil . Gebroken lijnzaad is enorm gezon helpt bij het afvallen en stimuleert een.

Eet er echter niet ál te veel van: je hoeft zeker niet elke dag een lepel.