By   March 18, 2015

Bekende voorbeelden zijn penne, farfalle, macaroni en spaghetti. Hoe weet je (meet je) hoeveel spaghetti je per persoon moet nemen als je een. Voor vier personen gebruik je de helft van het pak, dus 2gram spaghetti.

Sommigen rekenen gram pasta per persoon (iets waar ik bijvoorbeeld meer dan genoeg (zoals spaghetti bolognese) ongeveer 1g pasta per persoon. Reken gemiddeld op zo’n 1gr droge pasta per persoon. Pasta is er in veel vormen zoals: Spaghetti, macaroni, farfalle enzovoorts.

Mijn vraag is nu hoeveel gram ongekookte spaghetti ik moet.

Hoeveel gram macaroni reken je ongeveer per persoon? Als je de sauzen naast de pasta zet 2gr. Reken ongeveer 1g droge pasta per persoon. Verse pasta slorpt minder water op bij het koken zodat u er iets . Ik begin maar direct met de spaghettimeter die er wat mij betreft het hipst.

Het is niet precies duidelijk hoeveel gram deze spaghettiemeter per . Ik weeg pasta en rijst altijd af, ongeveer gram per persoon( heb ik pasta zonder een saus met vlees en groente pak ik iets meer pasta). Een makkelijk recept voor macaroni, voor als je alleen thuis bent en snel iets lekkers. Ik moet straks koken, maar hoeveel gram macaroni heb ik nodig?

Ruim 1gram per persoon is meestal prima. Hoeveel gram is een gemiddelde portie gekookte macaroni. Ik pak altijd gram per persoon (en voeg veel groente toe), dan zit ik altijd al . Er zitten behoorlijk veel calorien in pasta, ong 1per 1gram.

In het weekmenu staat namelijk altijd precies aangegeven hoeveel. Dus als er bijvoorbeeld staat dat je 1gr aardappels mag, dan gaat dit . We krijgen vaak de vraag, hoeveel paste heb ik nodig?