By   December 5, 2014

De leeuw (Panthera leo) is een groot roofdier uit de familie der katachtigen (Felidae). Hoe groter de jachtgroep, hoe groter het gevangen dier. Leeuwen hebben een kortharige bruine vacht, die heten manen en een donker kwastje aan het puntje van de staart.

De leeuw is de op één na grootste katachtige. Net als andere katachtigen heeft de leeuw een ruwe tong, goede oren, grote . Hij heeft een soepel lichaam waarmee hij. De leeuw is na de tijger de grootste kat.

Sahara nog veelvuldig voor en in een groot deel van Zuidwest-Azië en zelfs in Zuid-Europa. De leeuw is een imposant en fascinerend roofdier. De groot geworden welpen kunnen de dominante leeuw uitdagen, maar ook een groep . De leeuw behoort tot de katachtigen, hij is een groot soepel roofdier. Hoe donkerder de manen hoe ouder de leeuw. De mannetjesleeuwen krijgen als ze ongeveer jaar zijn manen.

De leeuw, een prachtig dier om te zien, en de op één na grootste kat. Het is niet gek dat zelfs bij een groot aantal leeuwen de jacht vaak mislukt. Het is een groot roofdier die vast en zeker bij iedereen bekend is.

De leeuw is een bijzonder dier en er valt veel over te vertellen.