By   September 15, 2010

Ik laat zelf de havermout altijd een nachtje wellen (niet noodzakelijk) in koud. Moet je havermout eerst koken voordat je het kunt eten? Alleen het koken, afkoelen en eten duurt allemaal te lang.

Zo nam ik het altijd in het bulken) koud is het . Noten, zaden en havervlokken een nachtje weken; zin of onzin? Ik zie soms vrouwen handjes vol met gebrande noten eten bij hun groene smoothie. Ik heb jouw artikel gelezen over het weken van havermout en ook.

Met koud weer heb ik behoefte aan een warm ontbijt maar gaat dit . Dit recept is voor koude havermoutpap. Klinkt misschien niet meteen als een treat, maar geloof me, het is zeker het proberen waard. In principe kun je havervlokken en havermout ongekookt eten. Denk maar aan muesli, waarin havervlokken zitten. Lees hier lekkere en healthy havermout recept variaties voor het ontbijt.

Maar ‘ouderwets’ eten is helemaal zo gek nog niet. Mijn bed is gewoon veel te aangenaam op de koude, donkere ochtend!

Ik vind het koud eten van havermout lekkerder, maar vroeg me af of dat misschien van invloed is op de voedingsstoffen .