By   January 13, 2016

Op mijn site staan allemaal leuke glutenvrije en lactosevrije recepten, aangevuld met informatie en tips over een glutenvrij en lactosevrij dieet. Sarah kreeg onlangs te horen dat ze een gluten- en lactose-intolerantie heeft. Daarom eet ze nu gluten- en lactosevrij.

Een groot aantal van mijn recepten is glutenvrij of lactosevrij (of allebei). Ik volg namelijk een dieet van gluten-, koemelk-, en kippenei vrij i. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij, sojavrij. Maispannenkoekjes met spinazie en kaas.

Sindsdien zit ik op een levenslang glutenvrij dieet. Omdat ik ook geen lactose en weinig sojaproducten verdraag, eet ik ook lactosevrij en praktisch sojavrij. Het is niet altijd makkelijk om de juiste voeding te vinden als je om wat voor reden dan ook een dieet volgt. En als je een allergie of intolerantie.

Een glutenvrij of lactosevrij dieet biedt nog steeds heel veel mogelijkheden. De Gezonde Kok laat zien hoe je snel een lekkere, volwaardige maaltijd op tafel zet. Hoe start je met een glutenvrij dieet?

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart.